A Velencei-tó idei első, turisztikai szezonnyitó fesztiválján a hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek iránt érdeklődőket várják Agárdon!
http://velenceitofeszt.hu/

Gyula a pálinka fővárosa, hiszen ebben az évben immár a 19. fesztiválnak ad otthont a város, a várkert 2018. április 27-30. között.” – mondják a szervezők. A négynapos rendezvényen a kiállítók mellett pálinkaverseny és változatos könnyűzenei programokkal várják az érdeklődőket.
http://gyulaipalinkafesztival.hu/

Gyomaendrődön rendezik idén a XX. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, aminek legfőbb célja az egészséges táplálkozásra való buzdítás és a hazai termelők felvonultatása. A tejes termelők mellett a térség méztermelői és a borvidék pincészetei is bemutatkoznak. A gasztro-kalandokon túl itt is koncertekkel és utcabállal ünneplik a munka ünepét (is).
https://www.gyomaendrod.com/programok/xx-nemzetkozi-sajt-es-turofesztival-13644

Tarcali Tavasz-BŰBÁJOS Hétvége
Természerközeli, borkedvelő, igazi falusi hétvégére várják a látgatókat ébresztő jógával, nyitott pincékkel, népi ételek kóstolójával, esténként táncházzal és népzenével.
https://www.facebook.com/events/935392116624485/

Egynapos programként remek kirándulást lehet a Tápiósági Rétessütő és „Halat, mi jó falat” Fesztivál. A nap a rétes sütő versennyel veszi kezdetét, de napközben saját kezűleg is készíthetünk a süteményből a legkülönfélébb ízekben. Társrendezvényként a halak is főszerepet kapnak, lesz halászlevek csatája és 5 féle halétel is elkészítésre kerül.
http://tapiosag.hu/index.php/programok-turizmus/programok/retessueto-es-halat-mi-jo-falat-fesztival

Eger idén már 7. alkalommal rendezi meg az Egri Csillag Weeked-et, aminek alkalmából a borvidék borászai legújabb évjáratú Egri Csillag borukat mutatják be. A Dobó téren zajó fesztivált összekötötték a Food Truck Show-val, így komplex gaszto-élményben lehet részük a kilátogatóknak.
http://egricsillag.hu/

„A tavalyi koncepciót követve, az immár hagyománnyá vált és nagy népszerűségnek örvendő Sörfesztivált és május elsejét összekötve SÖRMAJÁLIST rendez a város.” Szentendrén, a Dunakorzón. Remek helyszínen várják a sörbarátokat hazai és nemzetközi, kézműves, kis- és nagyüzemi sörkülönlegességekkel és olyan fellépőkkel, mint a Kiscsillag, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Maszkura és a Tücsökraj, Blahalousiana és Fish!

Sajnos csak egy napig élvezhetjük a Balatongyöröki Palacsinta Fesztivált, április 30-án. A látogatók számtalan ízben kóstolhatnak palacsintákat, legyenek azok sósak vagy édesek, sültek vagy rakottak, panírozottak vagy csúsztatottak! A verseny győztese elnyeri a Györöki Palacsintás király vagy Palacsintás királynő címet. Természetesen koncertek, gyerekprogramok és játszóház is várja a látogatókat.
https://balatongyorok.hu/programok/vii-palacsintafesztival

Május 1-jén Budapesten, a Dürer Piknik Parkban immár 5. alkalommal rendezik meg a Kocsmajálist, az „adománygyűjtő bográcsbalhé és gasztrolimpia”-t. A bográcsfőzés egyben verseny is, amit neves vendéglátósok fognak zsűrizni és a befolyt adományokat jótékony célra, a Heti Betevő Egyesületnek ajánlották fel. A kulináris élmények mellett remek zenei- és gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.
https://www.facebook.com/events/2031423050511000/?active_tab=about

Szintén május 1-i program, és szintén hagyományos az egy napos Tabán Fesztivál Budapesten. Az idei koncertprogram jelmondata, hogy a „nagy generáció” és a modern rock összefutnak, a nagy öregek mellett a fiatal zenekarok képviselői is szerepet kapnak. A koncertek hagyományosan ingyenesek.
http://tabanfesztival.hu/